Lisa Green

    

MIN VEJ:

Mit møde med Senetensbehandlingen var temmelig tilfældigt, men blev skelsættende for mig!

Smerter har været en stor del af min hverdag i rigtigt mange år. En arbejdsskade har givet mig en sårbar nakke, kroniske smerter og begrænsninger på jobbet, såvel som i mit private liv. Motion var i mange år forbundet med mere smerte og mindre overskud. Behandlinger rettet mod symptomerne fra nakken, har aldrig rigtigt flyttet noget og jeg var faktisk indstillet på, at sådan var det jo nok for mig.

Uddannelsen til Senetensbehandler indebærer både at behandle andre, men så sandelig også at mærke behandlingen på egen krop. Som uddannelsen skred frem blev mine nakke og rygmuskler løsnet forsigtigt, smerten aftog og mere fysisk men også mentalt overskud fandt ind i min hverdag. Behovet for altid at have smertestillende medicin i nærheden mindskedes, bevægeligheden større og modet til bevægelse vendte også langsomt tilbage.

Sideløbende med min egen forvandling, oplevede jeg - forundret - hvad mine hænder kunne udrette på mine "kaniner". Familie og venner med ondt eet eller andet sted, lagde sig på min briks og hjalp mig til at blive fortrolig med muskler, tilhæftninger, smertemønstre og ikke mindst at se smertetilstande fortage sig. Tilbagemeldingerne var øget bevægelighed, mere livskvalitet og væsentligt mindre behov for smertestillende medicin.

Mit "skrog" kan igen - motion er kommet tilbage i mit liv i form af S-formstræning, som gør så meget godt for alle led og muskler i kroppen. Medicn er ikke længere en fast del af min hverdag og en enkelt Senetensbehandling ca hver anden måned kan holde mig "på plads".

Oplevelsen af at kunne træne uden at øge smerterne har givet ekstra mod - jeg er startet på Uddannelsen til Pilates instruktør hos Den Intelligente Krop i Kbh. Første step er nået nemlig PrePilates kurset. 

"MEGET MERE END MUSKLER"

En Senetensbehandling er meget mere end muskler - det handler ofte også om søvn, bevægelse, arbejdsstillinger samt fysiske og mentale udfordringer. Det handler om ubalancer og om, at identificere de udfordringer, der holder ubalancen/smerten ved lige.

I mødet med dig bruger jeg af alle mine profesionelle, såvel som private erfaringer, så vi mødes, dér, hvor du er. Mit mål er, at vejlede dig til den hurtigste og mest holdbare forandring på den lange bane. Vi er ikke ens og har hver vores vej til forandring. Smerten (ubalancen) er ofte opstået af uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, fysiske og/eller mentale udfordringer. For at hjælpe dig hurtigst og bedst, handler det derfor også om at få identificeret disse faktorer. 

"Pain is a liar" - smerten lyver! - Når hele kroppen behandles afdækkes ofte nogle sammenhænge og indsatsområder, som ikke lige er åbenlyse før opstart af behandling. Ubalancerne justeres og kroppen kan bevæges naturligt igen.

Den nemmeste vej til forandring er, at sætte ind, der hvor du mærker mindst modstand! Een forandring skaber fornyet energi til mere handling - og du er pludselig rigtigt godt på vej.

MINE REDESKABER TIL VEJLEDNING, RÅDGIVENING OG BEHANDLING:

 • Sygeplejerske på kirurgiske og psykiatriske afdelinger
 • Senetensbehandler og S-formsinstruktør til muskel- og ledsmerter
 • Sundhedsmentor (Health Creation) Holistisk tilgang til livsstilsudfordringer
 • Depressionsmentor for mennesker ramt af en stressrelateret depression
 • Arbejdspladskonsulent i KIApro
 • Sundhedsfaglig Livsstilskonsulent i Aktiv Livsstil

SPECIALER 

 • Piskesmæld
 • Diskusprolapser
 • Muskelinfiltrationer
 • Arbejdsmiljøudfordringer
 • Stress
 • Stress-relateret depression
 • Udbrændthed
 • Energitabssygdomme (ME / Fibromyalgi)

Mit mål er at være i konstant udvikling og jeg ønsker, at lære noget i ethvert møde med et andet menneske! 

NÅR JEG HOLDER FRI:

Jeg har arbejdet som vejleder i pårørende grupper under pårørendeforeningen Bedre Psykiatri. Bestyrelsesarbejde i Danske Senetensbehandlere og kursusleder på Senetensuddannelsen på Ejlbygaard i Børkop er også mine store interesseområder! 

Tirsdage og fredage er jeg at finde i VENDIAFitness' sal, hvor jeg instruerer S-FORM's holdet "Skrogretter". 

Pilates, S-FORM, hav og skov, hunde, havearbejde og pileflet - er mine vigtigste energigivere!