Jeg er blevet mere smidig og rank

Doris, diskusprolaps og modicforandringer

I sommeren 2009 fik jeg uden varsel smerter i højre side omkring skulderområdet. Kort efter var der også smerter i hele højre side af ryggen.

Det føltes som to forskellige smerter på samme tid.

Min praktiserende læge har støttet mig meget og gjort forskellige tiltag for at nå frem til en diagnose, for så at kunne få mig i rette behandling.Jeg var i fysioterapi, i Røntgen, hos Reumatologi, MR-scanning og jeg haft et forløb på smerteklinikken i Skørping.

Diagnose var lidt svævende:  Et par prolapser i højre skulderområde og desuden nervesmerter. Efter lang tid var konklusionen: Ingen behandling kunne tilbydes. Kun medicinering. Jeg var ved at blive vanvittig. Jeg kom så i medicinbehandling og fik meget stærke smertestillende præparater bl.a. morfin og kun fordi jeg var så godt medicineret, havde jeg et tåleligt liv.

 

I juni 2014 hørte og læste jeg om Modic-forandringer og opsøgte Modicklinikken i Odense. Her mødte jeg et meget kompetent team af behandlere og så skete der pludselig noget. Her bad man mig om en ny MR-scanning og det viste sig så, at jeg havde modicforandringer i ryggen. Modic står for forandringer i ryghvirvlerne og ses ofte efter diskusprolaps. Det er en betændelsestilstand og skal behandles med antibiotikum.

Forandringerne kan kun ses på en MR-scanning og inddeles i type 1, type 2, og type 3 efter sværhedsgranden. Type 3 patienter er de sværest angrebne.

Jeg kom i behandling og fik biostimulerende laserterapi og en antibiotikum -behandling der varede 100 dage. Mens behandlingen pågår rådes der til at holde sig i ro. Ingen store, fysiske udskejelser. Der har været rigtig meget støtte til mig fra Modic-teamet undervejs.

Da den lange behandling var overstået havde jeg det så godt, at jeg trappede ned på noget af min medicin. Langsomt og i samråd med lægen. Jeg er nu nede på det halve smertestillende medicin end før behandlingen i Odense startede. Og det går godt.

 Jeg er så taknemmelig for at være i behandling  på Modicklinikken. Det har været en lang og lidt sej vej. Men det har været det hele værd. Jeg blev hjulpet ud af mit smertehelvede. Jeg er stadig i Modicklinikkens hænder. De følger patienten i et år og giver gode råd og vejleding når/hvis behov opstår.

 Stor tak til teamet i Odense. Læs mere på: www.modicklinikken.dk

 For at få gang i fysikken igen, blev jeg fra min Modic- behandlers side foreslået at lave øvelser, som jeg fik med derfra, ligesom jeg igen kunne begynde så småt  med traveture. Ja, i det hele taget starte på igen at få gang i kroppen.

 

Og her kom Senetensbehandler Lisa Green, Hjørring, ind i billedet. Jeg kender Lisa Green og senetensbehandlingen fra tidligere, hvor jeg har haft glæde af behandlingen.

 

Nu havde jeg så en ny situation og efter et go fra Odense til senetensbehandlingen, startede jeg hos Lisa medio marts 2015. I skrivende stund har jeg fået i alt 6 behandlinger og jeg er fortsat i behandling, men nu med lidt længere interval.

 Der hersker ikke tvivl om, at senetensbehandlingen gør en masse godt for mig. Infiltrationerne, der var ret slemme efter lang tids inaktivitet, er næsten væk. Jeg er blevet mere smidig og mere rank.  Min krop føles fri.

 Det bedste af det hele er, at jeg nu med smerterne har flere gode dage end dage ”med udfordringer” (dårlige dage).

 Jeg fortsætter mine behandlinger hos Lisa også fremover, som forebyggende.  Og nu er jeg klar til at trappe yderligere ud af min stærke, smertestillende medicin. 

For mig hersker der ingen tvivl om,  at Modicbehandlingen og Lisas senetensbehandling efterfølgende, har fået mig på rette køl igen.  Hvor er det herligt. Stor tak til Lisa.