Massagen var også en slags terapi

Jonna, brystopereret/kemobehandling

Jeg er 55 år og har arbejdet i sundhedsvæsnet i 30 år. Jeg har opsøgt Lisa mange gange i forbindelse med min arbejdsskade i ryg og knæ og har haft god gavn af senetensbehandlingen.

Da jeg ved en rutine undersøgelse fik konstatere brystkræft igen (har fået mit højre bryst fjernet i 97), denne gang i mit venstre bryst. Jeg fik med det samme at vide at efter operation skulle jeg have både kemo og strålebehandling. Jeg var besluttet på at jeg ville gøre alt hvad der stod i min magt til at forløbet skulle blive godt. Var ikke i tvivl om, at jeg skulle kontakte Lisa og høre hvad hun havde af forslag. Efter et par dage – Lisa gjorde vist lidt benarbejde, vendte hun tilbage til mig, med forslag om tilskud af C-vitamin, D-vitamin, selen, kril fiskeolie og en multivitaminpille. Vi snakkede også om, at jeg efter hver kemobehandling, skulle have en omgang massage.

Jeg startede i god tid med vitaminbehandlingen. Behandlingerne begyndte. Efter den første sov jeg i 3 dage, men var oppe og spise, men ellers ingen gener. Da der var gået en uge var jeg til massage, som også blev brugt til terapi. Vi fik snakket om alt det der var godt for mig. Fik nogle magnet såler med hjem, som jeg skulle prøve. De 2 næste behandlinger gik på samme måde – jeg sov fra alle gener og efter en uge var jeg ved Lisa til massage. Det var hårdt ved mine årer at få kemo og jeg prøvede arnika salve i stedet for det jeg fik udleveret fra sygehuset. Det virkede godt – og er jo naturens produkt. Sålerne jeg havde fået første gang kunne jeg ikke få til at fungere. Så prøvede vi med små magneter. Dels på mine fødder og dels på mine arme, hvor der skulle gives kemo og tages blodprøver.  Jeg havde 2 magneter på hver fod hele tiden og har ikke på nogen tid haft gener i nerve enderne ud over det jeg havde inden. Min arm, hvor jeg fik kemo er ikke til pæn brug, men jeg tror den ville have set og mærket mere træls hvis ikke jeg havde haft magneterne på.

Hele min kemobehandling er gået næsten problemfrit. Jeg tror ikke vi kan undgå at få nogle gener med alt det gift der bliver sprøjtet ind i kroppen, men når hverdagen ellers går fint, er det jo også lettere at holde humøret oppe. Min største frygt var, hvis jeg skulle kaste op – og det har jeg ikke gjort en eneste gang og har heller ikke haft kvalme. Efter kemobehandlingen har jeg fortsat mine magneter på og jeg har fået en del massage for at afhjælpe de muskelgener der også kommer. Det har været rigtig godt for mig.